.

Kan ik mijn hond zelf begeleiden bij het zwemmen?

Jazeker! Sterker nog, jij speelt een hele belangrijke rol in de begeleiding van je hond bij het zwemmen. Het zwembad ligt in de grond, zodat jouw hond altijd gemakkelijk contact met jou kan maken en geen spannende hellingen op hoeft te lopen.
Jij bent degene die je hond enthousiasmeert om te gaan zwemmen en ik begeleid de hond in het water.

Mag ik mee in het water, samen met mijn hond? 

Nee. Als er mensen zwemmen in het hondenzwembad moet de accommodatie voldoen aan de wetgeving voor openbare zwembaden. Dat betekent toevoeging van chemicaliën aan het zwemwater, gladde vloeren waar honden over uitglijden, douches en toiletten voor mannen en vrouwen etc. Kortom niet iets waar een hond bij gebaat is.

Kan ik ook 1 keer met mijn pup komen zwemmen? 

Als je denkt dat je pup met 1 x zwemmen voldoende ervaring opdoet, kun je lekker buiten met hem zwemmen. Mijn doel is honden zo snel mogelijk zelfstandig te laten zwemmen. De ervaring leert dat 1 x zwemmen héél spannend is, de 2e keer is het een beetje raar en de 3e keer beginnen jonge honden het te snappen. Tijdens de 4e en soms de 5e keer zwemmen, krijgen ze er plezier in.
Mijn ervaring is dat als je die spannende eerste keer niet opvolgt, honden het spannend blijven vinden. Je kunt dus in principe niet 1 x komen zwemmen met je pup.

Is er een verhoogd intake tarief ? 

Nee, ik spreek iedereen telefonisch voor de afspraak en ontvang, indien relevant, een dossier van de dierenarts of therapeut. Die informatie is een prima basis om de zwemafspraak op een goede manier op te pakken. Voor elke afspraak van 30 minuten plan ik 45 minuten in, zodat we niet in tijdsnood komen wat stress kan veroorzaken. Zwemmen is immers leuk!

Moet ik een gezondheidsverklaring of entingenboekje meenemen? 

Nee, als je je hond buiten uitlaat of buiten laat zwemmen hoeft je ook niet eerst naar de dierenarts of controleert iemand of je hond geënt is. Mocht je hond onder medische behandeling zijn, ontvang ik graag de gegevens om het zwemmen zo goed mogelijk af te stemmen op de behandeling.  Zwemmen bij H2Ond doe je op eigen verantwoording.

Wat kost het?

De tarieven zijn eenvoudig opgebouwd en gerelateerd aan de kosten van o.a. het verwarmen van 25.000 liter water.
Losse zwembezoeken zijn 30,- en als ik je hond in het water moet begeleiden reken ik 7,50 extra.
Kies voor een 10 ritten kaart, dan betaal je vooraf en krijg je een korting. De kaart is een jaar geldig.
De restitutieregeling staat vermeld in de algemene voorwaarden.
De zwemsessies zijn inclusief begeleiding, gebruik van speeltjes en zwemvest.

Tarieven

Is het zwembad ook zondags geopend? 

Het zwembad is 6 dagen per week geopend; van maandag t/m zaterdag. De overige tijd is voor onze honden en paardjes.

Openingstijden

Mocht je nog meer vragen hebben, bel me dan gerust!