Therapeutisch zwemmen

Bij hondenzwemmen worden gewrichten minimaal belast, terwijl spieren optimaal belast worden. Daarom wordt  therapeutisch zwemmen steeds meer ingezet om herstel na een operatie te bevorderen en de bespiering van een hond met gewrichtsproblemen op niveau te houden of te verbeteren. Aangezien ik geen specialist of therapeut ben, werk ik samen met verschillende professionals of zwemmen honden hier op advies van hun dierenarts of therapeut.

Samenwerking met specialisten

Om de honden zo goed mogelijk te begeleiden werk ik samen met een aantal professionals waar ik erg goede ervaring mee hebben.

Chiropractie en osteopathie voor dieren – Dier in Beweging -Ilse van der Maat 

Verandering van gedrag, kreupelheden met of zonder duidelijke oorzaak, artrose, hernia, huidproblemen, problemen met organen, verminderde conditie en bij het herstel van blessures en operaties, zijn een aantal voorbeelden waarbij chiropractie en of osteopathie zeer zeker zinvol kan zijn. Daarnaast kan een preventieve behandeling uiterst nuttig zijn, immers klachten ontstaan pas als het compensatiemechanisme faalt.
Ilse is een kundige therapeut en een prettig mens om mee samen te werken. Ze heeft onze honden vaker goed geholpen.

Klassieke homeopathie voor dieren – Het Reckveld:  Marielle Rekveld 

De insteek van een homeopathische behandeling is zoeken naar de aanleiding van de klacht of klachten. Behandel je alleen op beeld, dus dat wat je ziet aan klachten, zonder de aanleiding hierin mee te nemen dan zul je zien dat de klachten weer terugkomen wanneer je stopt met het geven van de medicatie.
Marielle heeft onze hondjes en paardjes meerdere malen van problemen af geholpen, wanneer een reguliere dierenarts niet kon helpen.

Osteopathie, orthomanuele therapie en dierfysiotherapie
Er zwemmen hier diverse honden die onder behandeling staan van een dierfysiotherapeut, osteopaat voor honden , orthomanueel therapeut of doorverwezen zijn door de dierenarts.
Mocht je hond hier behoefte aan hebben, adviseer ik je graag!

H2Ond zorgt voor de begeleiding in het zwembad, indien nodig in combinatie met bovenstaande specialisten.

We vullen elkaar aan waardoor we je hond beter kunnen begeleiden bij gewrichtsproblemen en/of bevordering van bespiering, conditie en een gezonde manier van gewichtsverlies.

Samen richten we ons graag op de verbetering van de gezondheid van je hond!

Samen zorgen we ervoor dat je hond weer goed kan bewegen!

Spelen H2Ond hondenzwemmen