Gewrichtsproblemen– inspanning zonder belasting

Een gewrichtsprobleem bij één van onze Mastiff’s was de aanleiding voor de bouw van het hondenzwembad. En met succes. Zij is sinds ze zwemt niet meer bij de dierenarts is geweest voor haar elleboog!

Gewrichtsproblemen bij honden kunnen in een aantal gevallen operatief verholpen worden.
Door voorafgaand aan een heup- of elleboogoperatie te gaan zwemmen, bouwt de hond extra spieren op. Inmiddels hebben er hier met succes meerdere honden gezwommen die met complimenten van de dierenarts geen extra supplementen of injecties nodig hadden om weer spieren op te bouwen na de operatie.

Na een operatie krijg je van de arts een schema mee, waarin beschreven staat hoelang je hond mag wandelen en wat je wel of niet mag doen. In de regel zijn de honden in de eerste week na een operatie rustig maar dan moeten zij toch hun energie kwijt. Vraag je dierenarts wanneer je hond mag zwemmen. Het is een goede manier van revalideren waarbij de gewrichten praktisch niet belast worden. Daarnaast zijn ze na een half uur zwemmen lekker moe!

Uiteraard is afstemming met dierenarts na een operatie noodzakelijk. Daarnaast is het mogelijk om hier een afspraak te maken met de fysiotherapeut. Zij kan je hond heel goed helpen bij het revalideren!

Het is geweldig om de hondjes te zien hoe snel honden herstellen als ze revalideren m.b.v. zwemmen, en daar geniet ik van!

Informeer bij je dierenarts omtrent de voordelen van hondenzwemmen.
Zwemmen wordt veel ingezet bij gewrichtsproblemen bij mensen en geeft ook hele goede resultaten bij honden met:

  • HD
  • ED
  • Artrose
  • Patella Luxatie
  • Kruis en knieband problemen
  • Spondulose
  • etc

H2Ond hondenzwemmen
Gaby Bemelen
06-45217660

gaby@hondenzwemmen.com